Ciało

Dieta makrobiotyczna

Makrobiotyka opiera się na poglądzie, że ludzie są częścią środowiska, w którym żyją i w sposób ciągły poddawani są jego wpływom poprzez pożywienie, które spożywają, codzienne społeczne interakcje, klimat i miejsce geograficzne.

Dieta makrobiotyczna w większości opiera się o produkty redukujące ryzyko raka. Na przykład zupa miso, którą robi się ze sfermentowanych ziaren soi, soli morskiej i płatków zbożowych spożywana codziennie redukuje ryzyko raka żołądka.

Warzywa morskie (różne gatunki wodorostów) są szczególnie polecane w diecie antyrakowej ze względu na leczenie guzów nowotworowych oraz zapobieganie wchłanianiu substancji radioaktywnych.
Dieta makrobiotyczna ma niezwykłe właściwości, ale nie jest lekarstwem na raka. Jeśli osoba już choruje na nowotwór musi wiedzieć, że samo przejście na dietę makrobiotyczną nie wystarczy. Dieta makrobiotyczna może jednak wspomóc walkę z chorobą i odzyskanie zdrowia.

https://portal.abczdrowie.pl/dieta-makrobiotyczna-a-rak
można tam skorzystać z usługi „zapytaj lekarza”. Zadaje się pytanie mailem i uzyskuje poradę od lekarza

Agnieszka Wagner Moje doświadczenia opisuję na blogu:

Relacja Janet SOMMER z serialu „Nieuleczalni” o jej walce z rakiem odżywianiem makrobiotycznym

Zapisz się na newsletter

Wyślemy porcję porad, inspiracji i zaprosimy na wydarzenia organizowane przez naszą fundację

Szanujemy prywatność naszych subskrybentów i zapewniamy, że podane dane tj. adres e-mail będzie używany wyłącznie do celów związanych z wysyłaniem informacji o działaniach Fundacji Małgosi Braunek „Bądź”. Wypełniając formularz zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych związanych z komunikacją elektroniczną. Informujemy, że administratorem danych osobowych jest Fundacja Małgosi Braunek Bądź” z siedzibą przy ul. Husarii 32, w Warszawie (02-951) dowiedz się więcej
© 2016 Fundacja Małgosi Braunek „Bądź”. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Realizacja: PureWeb