Razem z magazynem „SENS psychologia dla ciebie” kontynuujemy cykl wywiadów o zdrowiu w duchu książki „Bądź. Holistyczne Ścieżki Zdrowia”. Co miesiąc Orina Krajewska rozmawia ze specjalistami zajmującymi się zdrowiem.
W lutowym numerze rozmowa z dr Danutą Myłek o tym, jak z czułością podchodzić do siebie i zapewnić sobie zdrowie.
Dziś wiele produktów działa uzależniająco, co zaburza nasz wewnętrzny instynkt. Tak jest z wysokoglutenową mąką pszenną, cukrem i produktami mleka krowiego, aby ułożyć zbilansowaną dietę, powinniśmy być najpierw oczyszczeni z uzależnień. Od 40 lat niezmiennie wyznaję zasadę: „jesteś tym, co jesz, pijesz, wiesz i myślisz”. Przy czym najważniejsze jest zdobywanie wiedzy na temat ludzkiego organizmu. To sztuka podchodzenia do siebie świadomie i kompleksowo, to czułość wobec siebie – mówi dr Danuta Myłek, alergolog i dermatolog.