będzie

Brainspotting – jak wspiera funkcjonowanie ciała i umysłu

wrzesień
Brainspotting - jak wspiera funkcjonowanie ciała i umysłu

Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” oraz  Monika Gos – dyplomowana psycholożka kliniczna, zapraszają na bezpłatne spotkanie w formie LIVE’a na Facebooku Fundacji, którego tematem będzie Brainspotting, stosunkowo nowa w Polsce metoda leczenia traum, która cieszy się rosnącą popularnością na świecie.

• Wykład odpowie na pytanie, co to jest Brainspotting i co odróżnia go od innych form psychoterapii. • Opowiemy o mózgu i jak Brainspotting wykorzystuje jego naturalne zdolności do samoskanowania, samoreorganizacji, samoregulacji i neuroplastycznosci, co wyjaśnia dlaczego Brainspotting ma tak wysoką skuteczność i efekty leczenia są zarówno szybkie jak i trwałe.

• Dowiesz się jak wygląda typowa sesja terapii Brainspotting w gabinecie psychoterapeutycznym i kto może z niej szkorzystać.  • Będziemy mówić o zastosowaniu Brainspotting w leczeniu traumy, radzeniu sobie ze stresem, pracy nad ekspansją i w prewencji chorób (psycho)somatycznych i problemów psychicznych.

• Aby naświetlić rolę Brainspotting w leczeniu, opowiemy krótko o traumie i o jej wpływie na nasz mózg, układ nerwowy i ciało.

•••

Monika Gos – dyplomowana psycholożka klinicznna, członek brytyjskiego stowarzyszenia psychologicznego – BPS (Chartered Member of The British Psychological Society), terapeuta Psychoanalizy Relacyjnej oraz metod skoncentrowanych na ciele i doświadczeniu tj. Focusing, Focusing Oriented Relational Psychotherapy, Core Energetics, oraz EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing). Monika jest superwizorem i międzynarodowym trenerem terapii Brainspotting.

W pracy terapeutycznej specjalizuje się w leczeniu traumy oraz jej wszelkich symptomów tj. zaburzeń nastroju, zaburzeń lękowych, negatywnych przekonań, problemów relacyjnych, niewyjaśnionych symptomów fizycznych czy zaburzeń psychosomatycznych oraz bólu i wszelkich form uzależnień. Monika wykorzystuje Brainspotting w pracy nad zwiększaniem potencjału, kreatywności i wydajności, miedzy innymi w sztuce i sporcie.

Monika jest psycholożką konsultantem w największej organizacji w Wielkiej Brytanii zajmującej się leczeniem uzależnień oraz prowadzi prywatną praktykę terapeutyczną w centrum Londynu.

•••
Wydarzenie na Facebooku