będzie

Zimowy warsztat Qigong wspierający nerki – Paweł Raszkiewicz, LIVE 7 listopada

listopad
Zimowy warsztat Qigong wspierający nerki – Paweł Raszkiewicz, LIVE 7 listopada

Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” oraz  Paweł Raszkiewicz – dyplomowany instruktor Tai Chi oraz Qigong, zapraszają na drugi z cyklu bezpłatnych warsztatów poświęconych pracy narządów wewnętrznych w kontekście pór roku. Tym razem warsztat odbędzie się w formie transmisji FB live.

Pierwsza sesja Qigong dedykowana była płucom (jesień), tym razem spotkanie poświęcone będzie nerkom (zima), a następnie wątrobie (wiosna) i sercu (lato).

Każdy z warsztatów jest poświęcony nauce czterech ćwiczeń przypisanych konkretnemu narządowi, odpowiedniej sylaby Qigongu Leczących Dźwięków oraz praktyk pomocniczych.

Wydarzenie skierowane jest  do wszystkich, którzy chcą poznać proste techniki wyrosłe z taoistycznej tradycji Chin, służące lepszemu przygotowaniu organizmu, do przejścia przez określoną porę roku oraz wspomóc funkcjonowanie danego narządu wewnętrznego.

Podczas spotkania dowiemy się: jaki wpływ z punktu widzenia teorii taoistycznych oraz medycyny chińskiej poszczególne pory roku mają na nasz organizm. Jak wykorzystać ich cykliczność do usprawnienia przepływu harmonizującej energii, tak aby zminimalizować potencjalne niebezpieczeństwa związane ze zmianami pogody oraz poprawić funkcjonowanie nadwyrężonych organów wewnętrznych za pomocą prostych do nauczenia ćwiczeń Qigong.

Qigong to wywodzący się ze starochińskiej tradycji wspierania zdrowia system ćwiczeń oddechowych połączonych z lekką gimnastyką, który jest po dziś dzień niezwykle skutecznym aspektem taoistycznego pielęgnowania długowieczności. Nie istnieją praktycznie żadne przeciwwskazania do rozpoczęcia praktyki Qigong, a same ćwiczenia mogą być z powodzeniem wykonywane przez osoby w każdym wieku czy nawet uskarżające się na drobne niesprawności pourazowe.

Zajęcia poprowadzi Paweł Raszkiewicz – dyplomowany instruktor Tai Chi oraz Qigong, który swe uprawnienia zdobywał pod okiem chińskiego mistrza Tsu. Od ponad 10 lat jest jednym z jego „closed door” uczniów, ale studiował również w górach Wudang. Ciągle podróżując pogłębia swą praktykę u boku najznamienitszych nauczycieli, by następnie dzielić się zdobytą wiedzą z własnymi uczniami. Droga Dao www.drogadao.pl

Wykład jest bezpłatny dzięki środkom naszej Fundacji. Z góry dziękujemy za wszelkie darowizny na rzecz Fundacji – każda kwota znaczy dla nas wiele.